« Ves enrere

Extensòmetre / Tensiòmetre

Extensòmetre / Tensiòmetre

Extensòmetre / tensiòmetre dissenyat per a que investigadors puguin realitzar experiments d'estrès mecànic amb estructures biològiques grans, com per exemple els nervis, els tendons i els músculs, en la recerca de malalties neurodegeneratives com la malaltia de Charcot-Marie-Tooth.

L'aparell sotmet a tensió el nervi de l'animal d'experimentació mitjançant moviments d'extensió i relaxació per estudiar la reacció física/química del mateix en temps real. Són de destacar les següents característiques: Treball en horitzontal per permetre submergir la mostra en una solució electròlit i per mantenir una posició natural de l'animal sencer in vivo, permet mode força i mode distància en les estratègies de control, disposa de senyals de sincronisme per altres instruments, permet aplicar un potencial elèctric i mesurar la reacció, registre multicanal del mòdul d'elasticitat i la seva evolució entre altres paràmetres, calefactor per poder treballar in vivo amb el mínim patiment de l'animal.

La invenció ha sorgit de la col·laboració entre el grup del Dr. Carles Solsona (professor catedràtic del Departament de Patologia i Terapèutica Experimental de la UB i adscrit a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge) i FCTecnics.

http://www.fbg.ub.edu/post/ca/263