Sobre FCTecnics

Técnicas para la fijación del carbono, S.L., (FCTecnics) és una empresa de base tecnològica sorgida com "Start Up" de "La Salle Technova" de Barcelona i amb participació d'investigadors de l'IBEC (Institut de Bioenginyeria de Catalunya).

La nostra missió és la d' "aportar solucions dintre dels camps de la biotecnologia, bioenginyeria i microalgues" creant nous dispositius a mida. A partir de projectes de R + D en biotecnologia, dirigim els nostres esforços de recerca per tal d'adaptar-nos a les necessitats del nostre client. També desenvolupem enginyeria de projectes a mida per a empreses i centres de recerca en el camp dels dispositius mèdics, l'electrònica, la informàtica aplicada als sistemes de control, la mecànica, la pneumàtica i la micro-hidràulica. Hem treballat en el camp de la biologia i nanotecnologia per a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, el Parc Científic de Barcelona, Universitat de Barcelona, l'IDIBELL i l'Institut Bosch i Gimpera.

El propòsit de FCTecnics és el de desenvolupar-se en dues àrees essencials d'activitat :

1- Investigació, desenvolupament i innovació de noves tecnologies i dispositius a mida en col·laboració amb centres de recerca.

2- Desenvolupament de projectes i instal·lacions per a l'obtenció de bioproductes a partir de microalgues.

La filosofia que rau en el nostre treball es basa en buscar projectes que siguin rendibles i eficients. Gràcies a la nostra experiència en els camps de la biotecnologia, bioenginyeria i microalgues, podem oferir dispositius adaptats a aquestes àrees d'investigació.

De forma paral·lela promocionem l'activitat del sector de les microalgues i l'obtenció de bioproductes, donant valor comercial a les emissions de CO2 i treballant en la recerca sobre la confluència entre l'anomenada biotecnologia blanca o industrial i la biotecnologia verda o agrícola.

En quant a l'obtenció de bioproductes ens especialitzem inicialment en projectes orientats a produir pigments (carotenoids), bioplàstics (PHA - PHB) i agents gelificants (àcids grassos) per bioremediació marina.